Також він зазначив, що потрібно прийняти новий закон про НКРЕКП / фото УНІАН

У Конституцію України необхідно внести зміни для можливості створення незалежних регуляторів ринків, а також деяких антикорупційних органів, заявив представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус.

Читайте такожПредставник президента в Кабміні заявив, що Зеленський напряму ніде не обіцяв знизити тарифи (відео)

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи рішення Конституційного суду України про визнання неконституційними ряду положень Закону «Про Національну комісію, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг».

Відео дня

«На нашу думку, це має бути врегульовано ухваленням нового закону про НКРЕКП, де будуть передбачені дещо інші процедури призначення. І, по-друге, повинні бути внесені зміни в Конституцію, щоб у Конституції було передбачено існування різних регуляторів, не тільки енергетичних, а також деяких антикорупційних органів», - сказав Герус.

Він зазначив, що це необхідно зробити до кінця року, оскільки рішення Конституційного суду щодо НКРЕКП набуває чинності 31 грудня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, 13 червня Конституційний суд визнав неконституційними ряд положень закону «Про Національну комісію, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг».

При цьому суд дав час до кінця 2019 року виправити Закон «Про Національну комісію, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг» (НКРЕКП) у частині норм, які були визнані неконституційними.