Найдорожчий газ у липні отримають жителі Миколаєва, Вінниці та міста Рівне / фото УНІАН

З огляду на зниження НАК «Нафтогаз України» ціни на газ для населення з липня, різниця кінцевої вартості блакитного палива за регіонами становить 9,6%, або 623 грн за 1 тис. куб. м, залежно від тарифу на розподіл газу від конкретного постачальника.

Читайте такожВ українських сховищах вже 14,5 мільярда кубів газу

Про це йдеться на сторінці у Facebook консультаційного центру «ГазПравда», створеного «Нафтогазом» спільно з активістами.

Відео дня

«Нафтогаз» знизив ціни на газ для газзбутів, який вони мають поставити населенню - до 4 905,675 грн за 1 тис. куб. м без ПДВ. Роздрібні ціни на газ для населення по регіонах також знизилися, але продовжують залишатися різними і залежати, зокрема, від тарифу на розподіл, який встановлює НКРЕКП, і від націнки, яку встановлює кожен газзбут самостійно», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що найбільшу роздрібну ціну за газ доведеться заплатити споживачам, яких обслуговують: «Миколаївгаз» - 7099 грн за 1 тис. куб. м, «Газовик» (Вінницька обл.) - 7094 грн за 1 тис. куб. м, ДП «Монтажник» (Вінницька область) - 7091 грн за 1 тис. куб. м, «Рівнегаз» - 7093 грн за 1 тис. куб. м.

При цьому, найдешевший газ отримають клієнти «Київгазу» - 6476 грн за 1 тис. куб. м, «Харківгазу» - 6476 грн за 1 тис. куб. м, «Кременчукгазу» - 6486 грн за 1 тис. куб. м.

фото gazpravda.com.ua

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 липня, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов'язаннями, яка діятиме у липні. Вона становить 4905,67 грн за 1 тис. куб. м, що на 11,7% менше порівняно з червнем.