Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила зниження тарифу оператора Об'єднаної енергосистеми України - держкомпанії «Укренерго» на передачу електроенергії з 1 вересня в 2,7 разу, до 116,54 грн/МВт-год (без ПДВ).

Читайте також"Укренерго" подала позов проти Росії через втрачені активи в Криму

Про це повідомляється на сайті НКРЕКП.

Відео дня

Повідомляється, що сьогодні на засіданні, яке проводилось у формі відкритого слухання, було прийнято постанову НКРЕКП №1781 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 12 липня 2019 року №1411», згідно з якою з 01.09.2019 року зменшено тариф на послуги з передачі електричної енергії «НЕК «Укренерго» до рівня 116,54 грн/МВт-год (без ПДВ).

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабінет міністрів прийняв рішення, яким було внесено зміни до постанови про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії, що уможливило знизити тариф «Укренерго» і, в остаточному підсумку, вартість електроенергії для непобутових споживачів на 10-11%.

1 липня в Україні запрацював новий ринок електроенергії відповідно до Закону «Про ринок електроенергії», який було ухвалено в квітні 2017 року.

11 липня в. о. директора держкомпанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив, що ціна на електроенергію для промисловості в Україні за перші 10 днів роботи нового ринку виросла на 30%. У Кабміні назвали цю заяву некоректною.

20 серпня Офіс президента ініціював низку рішень, які також сприятимуть зниженню цін на електроенергію на 20%. Очікувати повноцінної реалізації цих рішень і відповідного зниження ціни на 20% варто у вересні-жовтні цього року.