Кабмін вніс зміни в спецзобов'язання на ринку електроенергії / фото УНІАН

Кабінет вніс чергову зміну до постанови про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії, яка дасть змогу знизити вартість електроенергії для промислових споживачів.

Читайте такожСхема Роттердам+: екс-голову Нацкомісії з тарифів оголосили в міжнародний розшук

Відповідне рішення було ухвалено в ході засідання уряду.

Відео дня

Як зазначив представник президента в уряді Андрій Герус, ухвалення цієї постанови дасть змогу знизити ціни на електроенергію на 21 копійку за кВт-год.

«У нас була дуже конструктивна робота з міністром енергетики, ми узгодили основні позиції», - зазначив Герус.

За його словами, тепер «Укргідроенерго» зобов'язане продавати за спеціальними зобов'язаннями до 35% своєї електроенергії, тоді як раніше це зобов'язання становило 20%.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня в Україні запрацював новий ринок електроенергії відповідно до Закону «Про ринок електроенергії», який був прийнятий у квітні 2017 року.

11 липня в. о. директора держкомпанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявив, що ціна на електроенергію для промисловості в Україні за перші 10 днів роботи нового ринку зросла на 30%. У Кабміні назвали цю заяву некоректною.

14 серпня уряд вніс зміни до постанови про спеціальні зобов'язання на ринку електроенергії.

Перед прийняттям рішення міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що це рішення дасть змогу знизити ціни на електроенергію для промисловості.

20 серпня Офіс президента ініціював ряд рішень, які також сприятимуть зниженню цін на електроенергію на 20%. Очікувати повноцінної реалізації цих рішень і відповідного зниження ціни на 20% дешевше можна у вересні-жовтні цього року.