Ілюстрація REUTERS

Венесуельська державна компанія PDVSA планує збільшити обсяг поставок нафти на Кубу, яка за останні два тижні зіткнулася з гострою нестачею палива через санкції з боку США.

Читайте такожВ ОПЕК заявили, що Саудівська Аравія майже відновила нафтовидобуток

Про це в середу повідомляє агентство Reuters.

Відео дня

За його даними, щонайменше два танкери цього тижня вийшли з портів Венесуели, ще дев'ятеро під управлінням судноплавного підрозділу PDVSA встали в чергу на навантаження нафти й палива, що відправляються на Кубу. Зазначається, що більшу частину своїх танкерів компанія має намір використовувати для експорту палива на острів. Раніше повідомлялося, що через санкції PDVSA в кілька разів збільшила постачання нафти на Кубу.

Протягом двох тижнів спостерігаються серйозні перебої постачання палива на острів, що серйозно позначається на низці секторів її економіки. На тих автозаправних станціях Гавани, де є в наявності бензин, шикуються довгі черги.

Як повідомляв УНІАН, США ввели санкції проти PDVSA 28 січня. За американськими даними, в результаті постачання нафти з Венесуели в США різко впало.

Пізніше у квітні влада США внесла до санкційного списку дві компанії, які працюють в нафтовому секторі Венесуели, один танкер, який їм належить та залучений до перевезень нафти з Боліваріанської Республіки на Кубу, а також 34 судна державної нафтової компанії PDVSA.

Потрапляння до санкційного списку означає заморожування активів в США і заборону для американських громадян або компаній вести бізнес з його фігурантами.