Ілюстрація REUTERS

З моменту запуску послуги «Газовий запас» від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», яка діяла до 25 вересня і дозволяла домогосподарствам купити газ за низькою літньою ціною і використовувати його впродовж опалювального сезону, скористалися більш як 50 тисяч сімей.

Читайте такожБатареї будуть теплими: Україна повністю виконала план щодо запасів газу на зиму

Про це в Facebook повідомив НАК «Нафтогаз України».

Відео дня

У «Нафтогазі» зазначили, що цього року вперше запропонували українському споживачеві можливість закупити газ заздалегідь за літньою ціною в рамках продукту «Газовий запас».

«Більш як 50 тисяч сімей скористалися цією пропозицією. Тепер взимку вони зможуть в теплі і затишку спокійно пити китайський зелений gunpowder (сорт зеленого чаю - УНІАН)», - сказано в повідомленні.

У НАК відзначили, що ті, хто скористався програмою, вберегли себе від можливого підвищення ціни на газ впродовж опалювального сезону.

Як повідомляв УНІАН, раніше «Нафтогаз України» запустив новий продукт «Газовий запас» і пропонував побутовим споживачам купити газ за низькою літньою ціною і використовувати його впродовж опалювального сезону.

Так, домогосподарства могли закупити до 25 тис. куб. м газу за ціною 4874,42 грн (без ПДВ і вартості транспортування і розподілу) за тис. куб. м до 25 вересня.

Учора НАК заявив, що програмою «Газовий запас» можуть скористатися також ОСББ з власними котельнями й інші виробники теплової енергії, уклавши договір до 18 жовтня.