Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" запустила програму "Газовий запас" для ОСББ з власними котельнями та інших виробників теплової енергії, повідомили в компанії.

Читайте також"Нафтогаз" знизив ціну газу для населення, але попередив про зростання тарифів у холоди

"Нафтогаз" пропонує ОСББ купити газ, необхідний їм для потреб централізованого опалення та гарячого водопостачання, за фіксованою річною ціною 6145,31 гривні з ПДВ за 1 тисячу кубометрів (без урахування вартості розподілу газу). Використовувати такий газ ОСББ зможуть в період з 1 листопада 2019 року до 31 березня 2020 року", - відзначили в компанії.

Відео дня

Зазначається, що скористатися пропозицією зможуть тепловиробники, які не мають боргів за спожитий газ. Для цього їм необхідно звернутися в компанію, підписати угоду та здійснити 100% передоплату за газ до 18 жовтня.

"Кожен виробник тепла також має право на закупівлю газу у "Нафтогазу" за регульованими умовами, які встановлюються державою (ПСО). Ціна за договором ПСО змінюється слідом за ринковою ціною газу. Купуючи "Газовий запас", ОСББ захищає себе від ризику підвищення цін на газ взимку, закупивши газ за літньою ціною", - йдеться в повідомленні.

У НАК пояснили, що якщо ринкова ціна газу, навпаки, упаде – споживач зберігає можливість скористатися найнижчою ціною: для цього необхідно перейти на використання газу за стандартним договором ПСО, а "Газовий запас" зберегти на наступні місяці. При цьому обсяги, використовувані за договором ПСО, необхідно буде оплачувати окремо.

У прес-службі зазначили, що якщо протягом періоду поставки газу в рамках пропозиції "Газовий запас" (з 1 листопада 2019 року до 31 березня 2020 року) клієнт не використовує весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться на рахунок клієнта.

Як повідомляв УНІАН, раніше "Нафтогаз України" запустив новий продукт "Газовий запас" і пропонує побутовим споживачам купити газ за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

Так, домогосподарства зможуть закупити до 25 тисяч кубометрів газу за ціною 4874,42 гривні (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу) за тисячу кубометрів до 25 вересня.