Ілюстрація REUTERS

Управління корпоративними правами нової компанії-оператора газотранспортної системи "Магістральні газопроводи України" (МДУ) передано від Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища Міністерству фінансів відповідно до плану відділення ГТС від НАК «Нафтогаз України».

Читайте такожУкраїна, ЄС і Росія провели зустріч щодо транзиту газу: про що говорили

Про це у Facebook повідомив голова компанії Олександр Лісниченко.

Відео дня

«Крок за кроком виконуємо дорожню карту щодо відділення транспортної функції (анбандлингу). Управління корпоративними правами АТ «МГУ» передано від Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища України Міністерство фінансів України», – написав він.

За словами Лісниченка, це важливий крок у виконанні Україною зовнішніх зобов'язань і обов'язковий базис для підписання наступної транзитної угоди з Росією.

«Тепер незалежність майбутнього оператора буде забезпечена після передачі корпоративних прав АТ «МГУ». Над чим активно зараз працюємо», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким передбачається відділення газотранспортної системи (ГТС) від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» (анбандлинг), при цьому об'єкт залишиться у власності держави.

22 травня Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про відокремлення газотранспортної системи від «Нафтогазу» по моделі ownership unbundling, передавши в управління "Нафтогазу" нового оператора ГТС - компанію «Магістральні газопроводи України» - до 1 січня 2020 року.

Довідка УНІАН. У 2016 році Кабмін ухвалив рішення про створення нової компанії - оператора ГТС - акціонерного товариства «Магістральні газопроводи України».