Ілюстрація REUTERS

До Данської апеляційної ради з питань енергетики надійшла апеляція на дозвіл Данського енергетичного агентства прокласти російський газопровід "Північний потік-2" на південний схід від острова Борнхольм.

Читайте такожУ Польщі учаснику «Північного потоку-2» виписали рекордний штраф

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на представника ради.

Відео дня

"Одна скарга щодо проекту Nord Stream 2 була подана в межах термінів для подання апеляцій", - зазначила представник прес-служби відомства Еллен Евіг Ергенсен.

Раніше вона пояснила, що скарга зазвичай не призупиняє рішення у справі. Представник відомства також додала, що в середньому рада приймає рішення протягом 17 місяців - це середній показник на жовтень 2019 року.

Довідка УНІАН. Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим «Північним потоком-1» до кінця 2019 року.

В кінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2») отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції.

В кінці жовтня цього року Датське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма (острів в Данії) довжиною 147 км.

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є «Газпром». Фінансують проект європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».