Ілюстрація REUTERS

Датське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік 2" на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма (острів у Данії - УНІАН) протяжністю 147 км, йдеться в повідомленні відомства.

Читайте такожРосія зможе «викрутити нам руки» запуском газопроводу «Північний потік-2» - Зеленський

«Датське енергетичне агентство надало Nord Stream 2 AG дозвіл на будівництво ділянки газопроводу «Північний потік 2» на континентальному шельфі Данії на південний схід від Борнхольма в Балтійському морі», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що 15 квітня 2019 року компанія Nord Stream 2 AG подала заявку на два варіанти маршруту на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма протяжністю відповідно 147 км і 164 км.

«З двох альтернатив південно-східного маршруту, запропонованих компанією, Датське енергетичне агентство схвалило найкоротший маршрут, оскільки цей маршрут забезпечує найменший ризик і вплив з точки зору екології і безпеки і, отже, є кращим вибором», - сказано в повідомленні.

За інформацією агентства, проект трубопроводу на континентальному шельфі Данії є частиною більшого проекту трубопроводу, що складається з двох паралельних трубопроводів протяжністю 1230 км для транспортування газу з Росії до Німеччини. Трубопроводи можуть транспортувати 55 мільярдів кубометрів природного газу на рік. Влада Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччини видала дозволи на реалізацію проекту.

Як повідомляв УНІАН, Будівництво "Північного потоку-2" через акваторії Німеччини та Фінляндії вже повністю завершено, Данія була останньою країною Євросоюзу, яка не погоджувала маршрут "Північного потоку-2".