Иллюстрация REUTERS

Уряд ухвалив політичне рішення про зміну керівництва всіх стратегічних державних підприємств і перезавантаження їх спостережних рад.

Читайте такожПрезидент призначив 5 нових членів Нацкомісії з тарифів

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, коментуючи інформацію про звільнення голови НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського.

Відео дня

"Прийнято політичне рішення про зміну керівництва і початку конкурсів для всіх стратегічних компаній. Тобто, це питання не однієї компанії або якихось відносин між міністром або керівником компанії. Таке рішення стосується перезавантаження наглядових рад та керівників стратегічних підприємств", - сказав Оржель.

За словами міністра, в уряду по кожному з підприємств є певні позиції, на яких ґрунтується рішення.

"По кожному з цих підприємств є певні позиції. Виходячи із їх ефективності, ефективності використання коштів, а також інформації про зловживання з боку керівників, у тому числі зі ЗМІ", - зазначив він.

Оржель заявив, що із запропонованих кандидатур на конкурси запропоновані тільки кваліфіковані кадри.

"Це рішення дозволяє того ж людині брати участь у конкурсі. Виходячи з тих пропозицій, які є, - я запевняю, що атомна галузь буде абсолютно стабільною. Нами на час виконання обов'язків пропонуються люди, які є абсолютними професіоналами, які користуються максимальним авторитетом. Ніяких людей не планується. Безпека атомних блоків – це пріоритет міністерства", – підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Кабінет міністрів України прийняв рішення про звільнення Юрія Недашковського з посади президента державного підприємства "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України.

За інформацією прем'єр-міністра Олексія Гончарука, ініціатором звільнення був міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

28 листопада працівники НАЕК "Енергоатом" вийшли під стіни профільного міністерства з вимогою припинити знущання з атомної галузі, припинити розворот енергетичного вектора в бік РФ і відновити на посаді президента НАЕК "Енергоатом" Недашковського.