Ілюстрація REUTERS

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект щодо американського оборонного бюджету на наступний рік, який передбачає санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Читайте такожГончарук: Україна готова до можливої "газової війни" з Росією, борг не подаруємо

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Відео дня

"Палата представників Конгресу США переважною більшістю (377 проти 48) підтримала законопроект про американський оборонний бюджет на наступний рік. Крім рішення надати військову допомогу Україні на 300 мільйонів доларів, цей документ містить також обов'язкові санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво "Північного потоку-2", - написав Коболєв.

Він зазначив, що наступним кроком стане голосування за цей законопроект у Сенаті наступного тижня та підписання закону президентом Дональдом Трампом і впровадження.

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року.

Наприкінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2") отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини та Фінляндії, а в червні - від Швеції.

Наприкінці жовтня цього року Данське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма (острів в Данії) довжиною 147 кілометрів.

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є "Газпром". Фінансування проекту ведуть європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Shell, німецькі Uniper та Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2".