Ілюстрація REUTERS

Санкції, які зупинять роботи з будівництва обхідного газопроводу "Північний потік-2", включені до законопроекту про оборонний бюджет США.

Читайте також"Не хочемо енергозалежності ЄС від Путіна": Помпео у Берліні розкритикував ФРН через "Північний потік-2"

Про це йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

Відео дня

"Санкції, які зупинять роботи з будівництва "Північного потоку-2", таки включені до законопроекту, яким приймається оборонний бюджет США. Очікуємо, що проект буде проголосований в обох палатах американського парламенту і підписаний президентом Трампом до початку Різдвяних свят", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, введення цих санкцій має потужну підтримку обох партій (bipartisan) як у Сенаті, так і в Палаті представників (bicameral).

"А тим часом в Балтійському морі складні погодні умови. Ну тому що зима, а що ж", - зазначили в "Нафтогазі".

"Дякуємо сенатору Крузу та сенатору Шахін за активну і незламну позицію, яка захищає не лише енергетичну безпеку Європи, але і трансатлантичне партнерство. Спасибі маленькій команді, яка працювала над цим процесом три роки. Спасибі також величезній кількості людей, які допомагають, підтримують і вірять (або навіть не вірять, а вболівають)", - додала прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, Конгрес США планував включити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2" у проект закону про асигнування на національну оборону на 2020 рік. На думку сенатора Джима Ріша, санкції змусять будівельні компанії, які беруть участь у проекті, припинити в ньому участь.

4 грудня президент Трамп заявив, що США ще не вирішили, чи вводитимуть санкції проти будівництва проекту.

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво та робота двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планувалося завершити до кінця 2019 року.

Наприкінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2") отримала дозвіл на будівництво газопроводу від Німеччини та Фінляндії, а в червні - від Швеції.

Наприкінці жовтня цього року Данське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі на південний схід від Борнхольма (острів в Данії) довжиною 147 кілометрів.

Засновником компанії Nord Stream 2 AG є "Газпром". Фінансування проекту ведуть європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Shell, німецькі Uniper та Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2".