Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" з 1 січня знижує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 6,2% у порівнянні з груднем - до 5500 гривень з 5861 гривні за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і транспортних витрат), говориться в повідомленні компанії.

Читайте такожПодорожчання газу знищить вітчизняну хімічну галузь - директор "Дніпроазоту"

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 січня будуть знижені на 6% - до 6072 гривні з 6463 гривень за тисячу кубометрів газу (без урахування ПДВ і транспортних витрат).

Відео дня

Як зазначили в компанії, цінові пропозиції "Нафтогазу" диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати.

Зазначається, що мінімальні ціни для промислових споживачів в січні будуть відповідати оптовій ціні на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК "Нафтогаз України" поставляє газ в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), і збігається з квартальною гарантованою ціною, яку "Нафтогаз" запропонував всім захищеним споживачам на період з січня по квітень 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз" у вересні залишив ціни на природний газ для промислових споживачів на рівні серпня - 5568 гривень за тисячу кубометрів.

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.