Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила остаточне рішення про сертифікацію держкомпанії «Оператор ГТС України» (ОГТСУ), а також видала відповідну ліцензію на транспортування газу, що дозволить компанії почати свою діяльність із 1 січня 2020 року.

Читайте також"Нафтогаз" недоотримає 13 мільярдів чистого прибутку у зв'язку з відділенням ГТС - Коболєв

Таке рішення ухвалив регулятор на засіданні сьогодні.

Відео дня

«Ми ухвалили рішення про остаточну сертифікації «Оператора ГТС України... Ми видаємо нашому оператору ліцензію на право ведення діяльності з транспортування природного газу», - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня Секретаріат Енергетичного співтовариства опублікував позитивний висновок щодо сертифікації компанії «Оператор ГТС України» (ОГТСУ) як оператора газотранспортної системи країни.

Довідка УНІАН. Відокремлення діяльності з транспортування природного газу (діяльності Оператора ГТС) від видобутку та постачання природного газу стане запорукою формування незалежного та сертифікованого за європейськими вимогами оператора української газотранспортної системи.

Існування й робота такого оператора дозволить посилити позиції та роль України в переговорному процесі з Російською Федерацією про продовження транзиту й збереження української газотранспортної системи з 2020 року.