Андрій Коболєв / REUTERS

НАК «Нафтогаз» поки не веде переговорів з російським «Газпромом» про прямі поставки газу в Україну з Росії, але в майбутньому це може статися.

Читайте такожКоболєв підрахував, скільки газу Росія прокачає через Україну наступного року

Про це на брифінгу заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передає ЕП.

Відео дня

"Що стосується імпорту газу, поки що мені важко передбачити, з цього приводу йде досить інтенсивна та емоційна дискусія всередині українського уряду і більш широкого політикуму. Після її закінчення, я думаю, ми до цієї розмови зможемо повернутися. Поки «Нафтогаз» такі переговори не веде", - підкреслив він.

Голова правління «Нафтогазу» назвав малоймовірним те, що РФ братиме участь у модернізації української ГТС.

"Фінансових доходів нового Оператора ГТС, а також його здатності залучати кредитні кошти буде цілком достатньо для її модернізації в тій частині, в якій ця модернізація буде потрібна. Тому я, чесно кажучи, такого варіанту (залучення РФ - ред.) не очікую", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 грудня Україна і Росія підписали новий контракт на транзит газу в Європу терміном на п'ять років, згідно з яким «Газпром» повинен прокачати через Україну мінімальний обсяг газу в 65 млрд куб. в перший рік і 40 млрд куб - в наступні 4 роки.

Раніше сьогодні Коболєв зазначив, що, згідно з новим контрактом, тариф на гарантовані обсяги транзиту газу не підвищиться, однак відмовився вказати сам тариф, пославшись на конфіденційність цієї інформації.