Ілюстрація REUTERS

НАК Нафтогаз планує в першому кварталі 2020 року сплатити податки з 2,9 мільярда доларів, отриманих від російського Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Читайте такожКоболєв обіцяє, що «Нафтогаз» не витратить 2,9 мільярда доларів від «Газпрому» без обговорення з урядом

Відео дня

Коболєв підкреслив, що група Нафтогаз залишається найбільшим джерелом доходів держбюджету. У 2019 році компанія заплатила понад 120 мільярдів гривень податків і дивідендів.

"При цьому в четвертому кварталі понад 15 мільярдів гривень податків і дивідендів ми сплатили достроково", - написав він.

За словами Коболєва, надходження від компанії склали близько 16% загальних доходів держбюджету в минулому році. Він додав, що така залежність від однієї, нехай і великої компанії, містить ризики. Тому потрібно прискорювати реформи, щоб таких платників, як Нафтогаз було п'ять чи шість.

Коболєв також нагадав, що у 2019 році був відділений Оператор ГТС і тому Нафтогаз надходжень від транзиту газу вже не отримає.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня «Нафтогаз України» отримав від російського «Газпрому» 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу. Це дало можливість розпочати процес підписання нового контракту на транзит газу між Україною і Росією.