Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повідомляє про ризик припинення газопостачання з 1 березня 2020 року для 16 виробників тепла, які не виконують жодну з умов за розрахунками, передбаченими положенням про спеціальні зобов'язання (ПСО).

Читайте такожГаз для українців подешевшав майже до чотирирічного мінімуму

Згідно з повідомленням прес-служби «Нафтогазу», з 19 лютого 2020 року 36 з 52 підприємств-боржників виконали необхідні мінімальні платежі на користь «Нафтогазу» й уникли ризику відключення від газопостачання.

Відео дня

У зоні ризику залишаються 16 виробників тепла.

«Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків, щоб уникнути припинення газопостачання з 1 березня 2020 року. Для запобігання ризиків припинення теплопостачання населення «Нафтогаз» наполягає на необхідності термінового проведення розрахунків відповідно до вимог положення про ПСО», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.