Ілюстрація REUTERS

Національна акционергая компанія «Нафтогаз України» отримала від можливих інвесторів позитивний відгук про перспективу розміщення акцій компанії на біржі, написав на своїй сторінці у Facebook голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Читайте також"Нафтогаз" прогнозує суттєве зниження цін на імпортний газ

«Минулого тижня провів низку консультацій з інвестиційними банками та потенційними інвесторами про перспективи виведення Групи «Нафтогаз» на IPO (Initial Public Offering - первинне публічне розміщення акцій компанії – УНІАН) і отримав дуже позитивний відгук», - зазначив він.

Відео дня

За словами Коболєва, успіх цього процесу залежатиме від здатності продемонструвати клієнтоорієнтованість. Зокрема, створення цінності для кінцевого споживача через зручність (діджіталізація) і управління обсягом споживання (енергоефективність).

Із приємного - команду «Нафтогазу» позитивно сприймає ринок, оскільки ми виконуємо свої обіцянки і дотримуємося задекларованих цінностей». А такі речі надихають. Сильно», - написав голова НАК.

Як повідомляв УНІАН, у лютому голова парламентського Комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що в нинішньому вигляді НАК «Нафтогаз України» не може бути приватизована або виведена на IPO, оскільки для цього газові сховища повинні бути передані іншій державній компанії.

У 2017 році голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявляв, що продаж міноритарного пакету акцій компанії (15%), який може відбутися в 2020 році, дозволить державі отримати 10 млрд дол. доходу, а також зробить необіговими позитивні реформи в компанії.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.