Ілюстрація REUTERS

Україна 11 березня розпочала сезон закачування природного газу в підземні сховища газу (ПСГ), про це свідчать дані "Оператора газотранспортної системи України".

Читайте такожУкраїнці, які не споживають газ, оплатять його транспортування за мінімальним тарифом

Зокрема, за даними компанії, добовий обсяг закачування газу до підземних сховищ станом на 11 березня становив близько 3,87 мільйона кубометрів. При цьому зі сховищ відібрано 0,03 мільйона кубометрів газу.

Відео дня

Запаси газу в сховищах станом на 11 березня становлять 15,808 мільярда кубометрів. Сховища заповнені на 51%

Як повідомляв УНІАН, 2 листопада 2019 року Україна припинила закачування газу в підземні сховища і почала її відбір для потреб опалювального сезону.

Україна до початку опалювального сезону 2019-2020 років накопичила в ПСГ 21,76 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні десять років.

З 1 січня 2020 року функції оператора магістральних газопроводів перейшли від держкомпанії "Укртрансгаз" до "Оператору ГТС України", який був переданий в управління держкомпанії "Магістральні газопроводи України" (МДУ), підпорядкованої Міністерству фінансів України.

При цьому, експлуатація 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 мільярд кубометрів залишилася в активах держкомпанії "Укртрансгаз". 100% акцій якої знаходяться у власності НАК "Нафтогаз України".