REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це Баррасо сказав сьогодні у Києві на брифінгу після зустрічі з президентом України Петром Порошенком та прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Сенатор наголосив, що Сполучені Штати багаті на енергетичні ресурси й докладають чимало зусиль для розвитку нових технологій у сфері енергетики.

Читайте такожМаккейн: Залежність ЄС від російського газу має вплив на рішення щодо санкцій

Відео дня

“Ми розуміємо, що не тільки Україна, але й уся Європа певною мірою є заручниками енергетичних ресурсів Путіна та Росії. Ми знаємо, що можемо більше зробити, щоб допомогти з експортом енергетичних ресурсів зі Сполучених Штатів нашим друзям та союзникам з НАТО, а також до України. Все це допомогло б звільнити людей від Росії, тому що енергетичні ресурси – це не тільки енергетична безпека, а також і економічна безпека”, - наголосив Баррасо.

У зв’язку з цим він запевнив, що Конгрес продовжуватимуть роботу, спрямовану на полегшення умов експорту американських енергетичних ресурсів до союзників по НАТО і до України.

Своєю чергою сенатор Джон Маккейн припустив, що США вже через два роки зможуть постачати природний газ до країн Європи та до України.