Зовсім необов'язково виходити на вулицю, щоб оплатити комуналку / фото УНІАН

Нехай в Україні вирує коронавірус, а на вулицю зайвий раз краще не виходити, це не скасовує того факту, що за комунальні платежі потрібно продовжувати платити своєчасно.

Читайте такожНа час карантину українцям обіцяють частково відшкодувати комуналку

Про це повідомляє Главред.

Відео дня

"Багато комунальні підприємства країни вже оголосили, що жодних поблажок через епідемію Covid-19 не робитимуть. Але це цілком передбачувано, адже у 2020 році існує безліч способів оплатити комуналку онлайн за допомогою свого комп'ютера або смартфона. Розповідаємо про найзручніші методи це зробити", - йдеться в повідомленні.

Як сплатити комуналку через Приват24 - інструкція

Оплата комуналки в Приват24

ПриватБанк продовжує залишатися одним з найпопулярніших банків України. Багато в чому це пов'язано з можливостями інтернет-банкінгу та мобільного додатку. Через них можна з легкістю оплатити всі комунальні платежі за раз.

Якщо ви користуєтеся ПК-версією Приват24, то знайдете можливість оплатити комуналку в пункті "Мої платежі". У ньому автоматично аналізується вашу адресу проживання, щоб видати рахунку одразу за всі комунальні послуги. Якщо сервіс помилився, то ви можете вручну ввести реквізити чи адресу, щоб оплатити комуналку.

Оплата комуналки в Приват24 з мобільного

В оновленій версії мобільного додатка Приват24 оплата комунальних рахунків захована в пункті "Платежі". Там вас перекине в меню вибору адреси проживання, за яким необхідно заплатити. Вибравши правильну, ви зможете відрегулювати суму оплати та перевірити правильність введеного особового рахунку для кожного підприємства. Свій особовий рахунок ви можете дізнатися у своїх комунальних підприємств, також він записаний у комунальній книзі.

Як оплатити комуналку через Монобанк з мобільного телефону – інструкція

Популярні нині мобільний банк Монобанк відрізняється відсутністю відділень, завдяки чому його творці приділяють весь свій час додатку для смартфонів. В результаті воно стало найбільш зручним на українському ринку, в ньому є велика кількість можливостей, якими конкуренти похвалитися не можуть. І комунальні рахунки оплатити через Монобанк теж не проблема.

Оплата комуналки в Монобанке

Для цього потрібно вибрати пункт "Інші платежі", який знаходиться прямо у головному меню. Слідом виберіть підпункт "Комуналка та інтернет". Там знову перевірте правильність введеної адреси, якщо що – додайте його вручну. Також ви можете відредагувати всі особові рахунки, щоб гроші точно пішли за призначенням.

Потім тільки й залишається, що вибрати суму, що хочете перевести, і здійснити оплату.

Як оплатити комуналку через Ощад 24/7 – інструкція

Оплата комуналки в Ощадбанку

Ощадбанк теж продовжує утримувати свою аудиторію. Через цей банк здійснюються багато соціальні виплати, так що нічого дивного. І за допомогою нього теж можна розв'язати проблеми з комунальними рахунками.

Якщо ви працюєте з Ощад 24/7 через ПК, то вам для початку потрібен пункт "Платежі та перекази". Там ви знайдете підпункт "Комунальні платежі". Але врахуйте, що Ощад 24/7 не підтримує всі області України.

Знайшовши свою область, далі вам потрібно буде вибрати вид комунальної послуги, заборгованість по якій ви хочете погасити. Слідом введіть номер особового рахунку, який має надати вам постачальник комунальних послуг. Ввівши необхідну суму, просто підтвердіть оплату.

Оплата комуналки в Ощадбанку з мобільного

Мобільний додаток працює аналогічним чином. Для початку потрібно висунути бічне меню, провівши пальцем вправо. Там виберіть пункт "Платежі", потім – "Комунальні платежі", а всі інші кроки ідентичні комп'ютерної версії.

Як оплатити комуналку через УкрСиббанк онлайн – інструкція

УкрСиббанк теж дозволяє сплатити комунальні послуги без необхідності зайвий раз покидати будинок. Для цього необхідно скористатися додатком UKRSIB online.

Оплата комуналки в UKRSIB online

В ньому ви знайдете окремий пункт "Комуналка", який визначить вашу заборгованість на основі адреси проживання. Але ви завжди можете відредагувати особові рахунки, якщо щось раптом заповнилася неправильно.

Оплата комуналки Портмоне – інструкція

Оплата комуналки в Портмоне

Але досить з додатками окремих банків і перейдемо до загальних сервісів оплати. Один з найпопулярніших подібних сайтів – Portmone. В ньому зібрані всі комунальні підприємства зі всіх областей України. Достатньо лише знайти своє, ввести особовий рахунок й здійснити платіж.

Проте кожного разу шукати в величезному списку потрібне підприємство, щоб платити комуналку через інтернет, трохи незручно. Бо на сайті є функція, що дозволяє оплатити комуналку за реквізитами. Просто дізнайтеся їх у свого постачальника послуг, а в коментарях до платежу вкажіть свій особовий рахунок, ПІБ і призначення.

Оплата комуналки EasyPay – інструкція

Оплата комуналки в EasyPay

Ще один сервіс для здійснення платежів – EasyPay. У ньому є зручна система пошуку, яка допоможе відшукати потрібне комунальне підприємство навіть у тому випадку, якщо ви не пам'ятаєте, як воно точно називається. Головне – перевірте правильність своїх особових рахунків для кожної комунальної послуги.

Процес оплати гранично простий. Знаходите потрібну комунальну послугу та підприємство, вводите особовий рахунок та суму, яку потрібно заплатити. Далі просто підтверджуєте грошовий переказ за допомогою смартфона.

Оплата комуналки iPay – інструкція

Оплата комуналки в iPay

Можливості iPay повністю повторюють попередні дві сервісу. В ньому точно так само потрібно шукати своє підприємство, вводити особовий рахунок та здійснювати оплату. Якщо пошук не увінчався успіхом, завжди можна ввести реквізити.

Оплата комуналки в Yasno

Щоб відмовитися від паперової платіжки, потрібно в розділі "Рахунки" Особистого кабінету на сайті YASNO вибрати варіант "Формувати рахунок самостійно в Особистому кабінеті".

А наостанок – невеликий нюанс. Якщо ви ставите питанням "як оплатити комуналку без комісії?", то інтернет-варіанти тут навряд чи вам допоможуть. Річ у тому, що різні банки й сервіси домовляються з різними підприємствами, що створює достатній рівень конкуренції. Так що якась комісія буде в будь-якому випадку. Втім, банки часто влаштовують акції, які допоможуть більш вигідно оплатити комуналку онлайн.