Ілюстрація REUTERS

Андрій Фаворов йде з поста директора з інтегрованого газового бізнесу НАК «Нафтогаз України», а також особи, яка тимчасово здійснює повноваження генерального директора «Укргазвидобування», повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Читайте такожНетрадиційний газ, чорноморський шельф і надглибоке буріння – нова стратегія «Нафтогазу»

Повідомляється, що кадрові зміни зумовлені продовженням трансформації групи «Нафтогаз». Діяльність з видобутку та реалізації газу була об'єднана в один дивізіон на період дії ПСО (публічних спеціальних обов'язків). З 1 травня 2020 року Україна взяла на себе зобов'язання повністю лібералізувати ринок поставки газу побутовим споживачам і забезпечити умови для конкуренції в цьому сегменті. Дія ПСО припиняється, і у зв'язку з цим «Нафтогаз» адаптує структуру до нових ринкових умов і переглядає логіку інтеграції. Інтегрований газовий бізнес, згідно з планами подальшої трансформації НАК «Нафтогаз України» буде розділений на два дивізіони – з видобутку і комерційної діяльності. На цей час триває їх формування.

Відео дня

Особа, яка тимчасово заміщує генерального директора «Укргазвидобування», – Олександр Романюк, перший заступник генерального директора.

Як повідомляв УНІАН, Фаворов очолив газовий напрям «Нафтогазу» наприкінці 2018 року.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти й газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.