"Укргазбанк" і "Укрексімбанк" починають видачу кредитів на утеплення будинків / фото УНІАН

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження уклало договори про співпрацю з банками "Укргазбанк" і "Укрексімбанк" по реалізації програми "теплих кредитів" у 2020 році.

Читайте такожНацкомісія показала, з чого складаються тарифи водоканалів України

Про це повідомила прес-служба агентства.

Відео дня

Повідомляється, що у 2020 році "Укргазбанк" надаватиме "теплі кредити": фізичним особам - на енергоефективні заходи в приватних будинках, а також на придбання твердопаливних котлів; ОСББ - на утеплення багатоповерхівок.

Своєю чергою, "Укрексімбанк" забезпечить видачу "теплих кредитів" сім'ям, які планують впровадити енергозберігаючі заходи в приватних будинках.

В результаті учасники програми отримають з державного бюджету відшкодування: 20% суми кредиту - на твердопаливні котли (35% - для субсидіантів), 35% - на утеплення індивідуального житла; від 40% до 70% - для ОСББ.

Зазначається, що завдяки заходам з енергоефективності сім'ї зможуть зменшити витрати на комунальні послуги та підвищити рівень комфорту у своїх будинках.

Як повідомляв УНІАН, за час дії програми "теплих кредитів" нею скористалися 690 тисяч сімей, які залучили близько 8 мільярдів гривень, з яких уряд компенсував 2,7 мільярда гривень.