17 країн ЄС надіслали в Україну 500 електрогенераторів у рамках допомоги енергетичному сектору

Електрогенератори забезпечать доступ до електроенергії та опалення.

17 країн Євросоюзу надали допомогу енергетичному сектору України, об’єкти якого зазнали значних руйнувань внаслідок ракетних атак російських загарбників. Про це повідомляє Управління ЄС з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги у Twitter.

"Енергетичній інфраструктурі України завдано серйозної шкоди. Для підтримки доступу до електроенергії та опалення 17 країн ЄС надіслали 500 електрогенераторів в Україну через механізм цивільного захисту Євросоюзу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що допомогу надали: Словенія, Словаччина, Ірландія, Австрія, Швеція, Іспанія, Німеччина, Італія, Данія, Фінляндія, Естонія, Бельгія, Болгарія, Люксембург, Кіпр, Польща та Франція.

Відключення світла в Україні

10, 22 та 31 жовтня росіяни завдали масованих ракетних атак по українській енергетичній інфраструктурі. Через це з 20 жовтня по всій країні почалися обмеження на постачання електричної енергії. З 07:00 до 23:00 громадян просять мінімізувати користування електроенергією.

Українці скаржаться, що графіки відключень електроенергії часто не збігаються з опублікованими енергетичними компаніями. Це відбувається через те, що ворог щодня завдає нових ударів по інфраструктурі, тому завдання збалансувати енергосистему ускладнюється.

Особливо жорсткі обмеження на постачання електроенергії діють в центральних регіонах України, Києва та області, бо саме ці регіони зазнали найбільших пошкоджень.