Імпортний газ для України подешевшав відразу на 10% / фото УНІАН

Середня ціна імпортного природного газу в Україні в червні 2020 року становила 88,36 долара за 1 тисячу кубометрів, що на 9,9% менше, ніж у травні 2020 року.

Читайте такожІмпорт газу в Україну досяг п'ятирічного максимуму

Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з посиланням на дані Державної митної служби.

Відео дня

"Державна митна служба України звільнила середню вартість імпортного природного газу, що склалася у процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України в період з 1 по 30 червня 2020 року, яка становить 2357,3 гривні, або 88,36 долара за 1 тисячу кубометрів", - йдеться в повідомленні.

В Україні ринкова вартість імпортного газу безпосередньо впливає на чинні тарифи на тепло для населення.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року Кабінет міністрів надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ.

У березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК "Нафтогаз України" поставляє газ в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), становила 3,4 тисячі гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами), що на 14% менше, ніж у лютому 2020 року.