За словами Гончарука, цифри в платіжці за комунальні послуги за опалення можуть бути знижені / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завдяки новим газовим домовленостям між Україною і РФ протягом зими 2019/2020 ціна на газ для українців не зросте.

Про це він заявив у відеоблозі за підсумками тижня, розміщеному на YouTube.

Читайте такожГончарук очікує на зниження ціни газу для населення

Відео дня

"Урядова делегація успішно завершила переговори про підписання нового контракту про транзит російського газу в ЄС. У зв'язку з цим ми отримаємо контракт на 5 років з достатніми обсягами, щоб Україна і Європа почували себе безпечно в плані енергетики", - заявив він.

За словами Гончарука, тариф на прокачування російського газу буде встановлюватися не на двосторонніх переговорах, а за європейськими правилами.

"Чому це важливо для нас - ми не будемо заручниками двосторонніх переговорів, а будемо працювати за європейськими цивілізованими правилами, які діють у країнах Європи".

"Що це означає для українського бізнесу і українців. Це означає, що цієї зими ціна на газ зростати не буде. Це дає нам можливість знизити цифру в платіжці за комунальні послуги за опалення", - підсумував прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 20 грудня представники Європейської комісії, України та Російської Федерації досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України після 2019 року.