Голова "Оператора ГТС" розповів, куди піде більша частина доходу компанії

За його словами, за підсумками перших шести місяців роботи компанії Оператор підтвердив свою спроможність до ефективного функціонування.

"Оператор ГТС України" за підсумками першого року свого функціонування планує отримати прибуток на рівні 60 мільярдів гривень, з них 35 мільярдів гривень сплатити до державного бюджету, що становить 3% всього бюджету.

Читайте також"Оператор ГТС" розповів, чим небезпечний для України запуск другої гілки "Турецького потоку"

Про це заявив під час онлайн-дискусії глава компанії Сергій Макогон,

"Дохід цього року ми очікуємо на рівні 60 мільярдів гривень. Загальний внесок нашої компанії до держбюджету ми очікуємо на рівні 35 мільярдів гривень - це близько 3% держбюджету. Я вважаю, що це дуже суттєвий внесок нашої компанії у розвиток країни", - сказав він.

За його словами, за підсумками перших шести місяців роботи компанії Оператор підтвердив свою спроможність до ефективного функціонування.

"Я вважаю, що Оператор відбувся. По-перше, ми забезпечуємо як транзит, так і транспортування газу для українських споживачів в повному обсязі. Наша компанія стає дуже потужною державною компанією", - додав Макогон.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2020 року функції оператора магістральних газопроводів перейшли від держкомпанії "Укртрансгаз" до "Оператору ГТС України", який був переданий в управління держкомпанії "Магістральні газопроводи України" (МДУ), підпорядкованої Міністерству фінансів України.