До енергомережі приєднано енергоблок однієї з АЕС / фото УНІАН, Микола Тис

Сьогодні увечері після ремонту до енергомережі приєднано енергоблок однієї з АЕС, що підсилить українську енергетичну систему, повідомляється у Telegram НАЕК "Енергоатом". 

"Черговий енергоблок-тисячник приєднано до мережі. Сьогодні, 7 червня 2024 року, о 19:09 год., на виконання завдання міністра енергетики Германа Галущенка після планово-попереджувального ремонту до енергомережі успішно приєднано енергоблок однієї з АЕС. Триває набір потужності", - йдеться у повідомленні. 

Зауважується, що завдяки злагодженості та високопрофесійності українських атомників всі необхідні роботи, зокрема, із вивантаження відпрацьованого ядерного палива та завантаженням свіжого, проведено якісно і завершилися на 10 днів раніше запланованого терміну.  

Відео дня

"1000 МВт потужності, які ми сьогодні додали до мережі, значно підсилять нашу енергетичну систему і забезпечать надійне виробництво електроенергії для всіх споживачів", – наголосив керівник АТ "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін. 

За даними "Енергоатому", що це вже третій енергоблок-тисячник, на якому проведено планово-попереджувальний ремонт. 

Підкреслюється, що планово-попереджувальні ремонти є ключовими для підготовки усіх 9 атомних енергоблоків до ефективної роботи протягом наступного опалювального сезону.  

Ситуація з електроенергією

27 травня до української енергомережі було підключено енергоблок "Енергоатома" потужністю 1000 МВт. Оперативні дії українських атомників дозволили завершити планово-попереджувальний ремонт на три дні раніше запланованих термінів. 

Також відомо, що НАЕК "Енергоатом" розпочав у травні підготовчі роботи з будівництва нових енергоблоків на Південноукраїнській атомній електростанції.   За словами Котіна, на Південноукраїнській АЕС, де наразі експлуатуються три енергоблоки загальною потужністю 3000 МВт, буде збудовано два нових енергоблоки №4 та №5 за технологією АР1000 Westinghouse. 

Вас також можуть зацікавити новини: