Опалювальний сезон в Україні зазвичай починається в другій половині жовтня / фото УНІАН, Володимир Гонтар

В Києві тарифи на опалення і гарячу воду можуть підвищитися на 40%.

Про це повідомляє прес-служба "Київтеплоенерго".

Читайте такожОпалювальний сезон-2021: стало відомо, з якими проблемами зіштовхнеться місцева влада

Відео дня

Причина можливого подорожчання в підвищенні ціна на газ.

У "Київтеплоенерго" після скасування в травні поточного року дії ПСО (покладання спеціальних зобов'язань) закупівлі газу для теплопостачальних підприємств вартість газу стрімко зросла. Через що ТКЕ змушені купувати газ за вищими цінами, ніж закладено в тарифах.

Уникнути зростання тарифів вдасться, якщо у теплопостачальників з'явиться можливість укладати прямі угоди купівлі-продажу газу з акціонерним товариством "Укргазвидобування", без комерційних посередників.

Опалювальний сезон в Україні:

  • У серпні в НАК "Нафтогаз України" заявили, що через низьку активність виробників тепла щодо укладення трирічних угод на закупівлю природного газу, своєчасний старт опалювального сезону в Україні - під загрозою.
  • Запасів газу в підземних сховищах в обсязі 19 млрд кубометрів, які "Нафтогаз України" планує накопичити перед початком зимового періоду, вистачить для стабільного проходження опалювального сезону навіть за умови ймовірних додаткових потреб теплових електростанцій, які зіткнулися з проблемою недостатніх запасів вугілля на складах.
  • Опалювальний сезон в Україні зазвичай починається в другій половині жовтня.
  • Станом на початок вересня до старту опалювального сезону регіони технічно готові на майже 80%.