В ОВА зробили обнадійливий прогноз щодо відновлення електропостачання затопленої Херсонщини

Зараз вся надія на сприятливі погодні умови та електриків, каже голова ОВА.

Значна частина енергетичного обладнання на деокупованій Херсонщині вціліла після підтоплення внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС російськими окупантами. 

З середини наступного тижня енергетики почнуть підʼєднувати до мережі херсонський мікрорайон Корабел, в області відновлення електропостачання очікується за 1-2 місяці, повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Тривають роботи з відновлення постачання електрики. 80% обладнання збережено. Зараз вся надія на сприятливі погодні умови та витривалість робітників, що працюють без вихідних. Мокрі трансформатори та вологі грунти - головна перешкода. Найгірша ситуація у Микільському (село в Херсонському районі - УНІАН), але для наших людей немає нічого неможливого. Якщо потрібно обстежити багато кілометрів кабелів - вони впораються і з цим. Фахівці кажуть про реальний термін приєднання абонентів десь місяць, можливо, два. Підживлення абонентів Острова (мікрорайон Херсона - УНІАН)  - орієнтовно середина наступного тижня. Сподіваємося на хорошу погоду", - сказав він.

Також, за словами Прокудіна очікується, що з 26 червня почнуть повертати газопостачання. Наразі фахівці проводять всі необхідні роботи. 

Ситуація на Херсонщині - що треба знати

В ніч на 6 червня російські окупанти підірвали попередньо заміновану Каховську ГЕС, внаслідок чого було затоплено десятки населених пунктів на півдні України, є людські жертви та значні руйнування. Станом на 17 червня було відомо про 16 загиблих і 31 людину, що вважається безвісти зниклою. 

Станом на 18 червня у Херсонській області рівень води складає 0.68 м, підтопленими залишаються 6 населених пунктів. Рятувальники продовжують викачувати воду з будинків та підвалів, підвозити воду, продукти та предмети першої необхідності.

Вас також можуть зацікавити новини: