Коли в Україні ввімкнуть опалення 2020 / фото УНІАН

З похолоданням восени всіх цікавить питання, коли ввімкнуть опалення у будинках, а також те, скільки доведеться заплатити за тепло в оселях.

Опалювальний сезон 2020/2021: коли стартує в Україні

Читайте такожЩо зміниться в Україні у жовтні: топ нововведень та важливих подійЗазвичай опалювальний сезон в Україні запускають 15 жовтня, однак усе залежить від температури повітря та рішення місцевої влади.

Так, неодмінною умовою появи тепла в батареях є температура повітря надворі – у середньому за добу вона не повинна перевищувати +8°C упродовж трьох днів. Але у школах, дитячих садочках і лікарнях тепло, як правило, з’являється раніше.

Відео дня

Звісно ж, до 15 жовтня – офіційного старту опалювального сезону в Україні – мають бути готові всі об’єкти соціального та житлового фонду. Проте на практиці буває дещо інакше.

Коли ввімкнуть опалення у Києві – дата

Опалення у столиці почнуть запускати відсьогодні, 16 жовтня. Зігріти оселі киян саме з цієї дати напередодні пообіцяв столичний мер Віталій Кличко

Розпочати подачу тепла в систему було вирішено з огляду на середньодобову температуру за вікном. Так, згідно із прогнозами синоптиків, з наступного тижня в Києві очікується похолодання, вночі температура опуститься до +3°C...+5°C.

Опалення 2020 - коли в батареях з6явиться тепло/ фото ua.depositphotos.com

Стосовно ж повного запуску централізованої системи опалення – протяжністю в 2,7 тисячі кілометрів до майже 12 тисяч будинків – то на це місту знадобиться приблизно тиждень.

Водночас подача тепла до лікарень, шкіл, садочків та інших закладів соціальної сфери столиці відбувається за окремими заявками їхніх керівників.

Опалення 2020: дати початку в інших містах

Чи не найраніше серед українських міст опалювальний сезон розпочали Рівне, Харків та Хмельницький – там теплопостачання будинків стартувало ще відучора, 15 жовтня.

У Рівному, зокрема, спершу тепло з’явиться у лікарнях і пологових. А за день-два гарячу воду обіцяють уже в батареях усіх осель міста.

Сьогодні опалення почнуть вмикати також у будинках Сум і Львова. Як зазначається на сайті львівської міськради, у бюджетних закладах опалювальний сезон вже розпочато. Опалення їм подається на основі листів-звернень.

Тарифи на опалення: яка ціна тепла

Читайте такожУкраїнці вчасно отримають тепло до своїх осель цієї осені - ШмигальВартість теплопостачання в Україні, за прогнозами експертів, принаймні до лютого підвищуватися не буде.

Так, для Києва ціна на опалення за наявності квартирного (на приміщення) та/або будинкового засобів обліку теплової енергії становитиме 1654,41 грн/Гкал (з ПДВ), за відсутності квартирного (на приміщення) та/або будинкового засобів обліку теплової енергії за місяць протягом опалювального періоду – 38,50 грн/кв.м (з ПДВ).

Ознайомитися з тарифами на тепло в решті міст можна на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

Вас також можуть зацікавити інші новини: