Річні пропозиції постачальників варіюються від 7,80 грн за кубометр до 13,50 грн за кубометр / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Газопостачальні компанії оприлюднили базові річні та місячні тарифи на червень 2021 року. Місячні пропозиції компаній стартують від 7,99 грн за кубометр і досягають 11,89 грн за кубометр.

Про це повідомляє ГазПравда.

Читайте такожПостачальники газу не знизили річний тариф для населення

Відео дня

Річні пропозиції постачальників варіюються від 7,80 грн за кубометр до 13,50 грн за кубометр.

У постачальників ТОВ "Йе Енергія", ТОВ "Мегават енерго сервісна компанія", ТОВ" ТАС енергія країни" літня і місячна ціни збігаються і становлять, відповідно, 7,99, 8,09 і 11,22 грн за кубометр.

У більшості компаній місячна ціна на червень 2021 нижча, ніж річна пропозиція. Наприклад, у ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" різниця сягає 5 грн за кубометр (8,50 грн у червні проти 13,50 грн - річна ціна).

У ТОВ "Закарпаття Енергозбут", ТОВ" Газпромпостач", ТОВ" Гласкомерц" літня пропозиція більш вигідна.

Компанія "Київгазенерджі" досі не оприлюднила свою літню пропозицію і місячну ціну газу на червень. 

Нові цінові пропозиції від постачальника останньої надії (ПОН) також поки невідомі.

Умови тарифних планів

  • За умовами дії базових річних тарифних планів, ціни на газ протягом 12 місяців можуть змінюватися тільки в бік зниження.
  • З 1 травня саме літні пропозиції діють як базові. Всіх споживачів, які раніше користувалися місячними пропозиціями, постачальники автоматично перевели на річні продукти.

Попередні тарифи

25 квітня газопостачальні компанії опублікували ціни на газ для населення, які діятимуть з 1 травня 2021 року по 30 Квітня 2022 року. Споживачі купуватимуть блакитне паливо за ціною від 7,9 до 13,5 грн за кубометр.

27 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Уряд очікує від постачальників зниження річної ціни на газ для населення в літній період.