В Україні достатньо виробляють електрики, щоб покривати потреби споживачів / фото REUTERS

Споживання електроенергії нижче, ніж у попередні два дні, виробництва достатньо для покриття потреб.

Про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго" у п'ятницю, 31 березня. "Споживання нижче, ніж у попередні два дні, виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб. При цьому в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Імпорт електроенергії несуттєвий",- йдеться у повідомленні.

Проте у Житомирській області все ще є мережеві обмеження. Тому застосовуються відключення споживачів, які сьогодні можуть бути дещо більшими, ніж учора, через менш сонячний день та зниження активності відновлюваних джерел енергії у регіоні.

Відео дня

"Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де населені пункти постійно потерпають від обстрілів росіян та пошкоджуються мережі електропостачання. Відновлення живлення ускладнюється безпековою ситуацією у цих регіонах", - додали у прес-службі.

Важливі новини енергетики - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 28 березня через негоду відбулось знеструмлення споживачів у восьми областях на заході та півдні України.

Раніше в енергетиці України виникли серйозні проблеми через те, що РФ завдавала удари ракетами та дронами по енергетичних об'єктах. Через російські атаки нашій державі довелося відмовитися від експорту електрики за кордон.

Вас також можуть зацікавити новини: