Ілюстрація / REUTERS

Ціни на нафту нещодавно впали нижче за позначку в $35 за барель через загострення відносин Китаю і США. У найближчій перспективі вартість нафти марки Brent буде "рухатись поблизу позначки 35 доларів за барель".

Читайте такожРосійській держкомпанії не вистачає нафти для закордонних покупців через пакт ОПЕК+

Такий прогноз "Обозревателю" озвучив аналітик Андрій Шевчишин. "Світові ціни на нафту останнім часом перебувають під тиском погіршення відносин між США і Китаєм. Бо Китай є одним із найбільших джерел попиту на нафту, то політичні ризики для стану його економіки призведуть до зниження нафтових котирувань. Разом із тим, тиск на ціни слабшає в міру виходу найбільших країн світу з карантину", – розповідає експерт.

Відео дня

Із факторів, які можуть вплинути на нафтові котирування найближчим часом, можна відзначити також і дані щодо запасів сировини у США. Остання статистика виявилася не дуже позитивною, продемонструвавши збільшення показника при досить слабкому попиті на нафту.

"Можна прогнозувати, що в найближчій перспективі вартість нафти марки Brent продовжить рух поблизу позначки 35 доларів за барель", – розповідає Шевчишин.

Світові ціни на нафту впали після нового загострення відносин між США і Китаєм. У середу, 27 травня, вартість бареля нафти марки Brent з поставкою в липні знизилася на 1,41% – до $35,66.

Водночас, 30 травня вони знову різко зросли в ціні. Так, нафта WTI виросла на 5%, до $35,59 за барель. Востаннє вартість WTI більш ніж $35 фіксували 11 березня. Brent зросла в ціні на 4,72% до $37,73 за барель.