Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту знижуються другу сесію поспіль. Дані Американського інституту нафти (API) показали несподіване різке збільшення комерційних запасів нафти в США. Це послаблює надії на плавне відновлення попиту в умовах, коли відбувається послаблення режиму блокувань через коронавірус.

Читайте такожНайгірше на нафтовому ринку вже позаду – голова ОПЕК

Додатковий тиск на ціни надала невизначеність щодо прихильності Росії до більшого скорочення нафтовидобутку напередодні міністерської зустрічі групи ОПЕК+.

Відео дня

Вартість бареля липневої нафти Brent 28 травня до 8:40 за Києвом становила $34,20 (-1,55%). Барель липневої нафти WTI торгувався по $31,84 (-2,96%), пише enkorr.

«Несподівані дані Американського інституту нафти) і побоювання, що Росія збільшить видобуток (у липні — ред.), позначаються на цінах на нафту, — сказав Стівен Іннес, головний стратег AxiCorp з глобальних ринків. — Як це часто буває у процесі підготовки до зустрічі в рамках ОПЕК+, основна увага приділяється позиції РФ».

Комерційні запаси сирої нафти в США зросли за підсумками минулого тижня на 8,7 млн бар. за прогнозованого зростання на 1,9 млн бар. При цьому запаси бензину збільшилися на 1,1 млн бар., що більш ніж у 10 разів перевищило прогноз аналітиків. Запаси дизельного пального і мазуту зросли на 6,9 млн бар., або майже в чотири рази більше, ніж очікувалося, зазначається в останньому тижневому звіті API.

«Це просто вказує на те, що відновлення попиту просувається, але воно ще недостатньо сильне», — сказав Лахлан Шоу, голова відділу досліджень сировинних товарів в Національному банку Австралії.

Тепер ринок сфокусований на даних Управління енергетичної інформації США (EIA), які будуть опубліковані 28 травня до 17:30 по Києву.

У зв'язку з тим, що WTI тримається вище $30/бар., ОПЕК+ буде уважно стежити за динамікою видобутку сланцевої нафти в США. Беззбиткові ціни на сланцеву нафту коливаються тут в діапазоні $20-30/бар.