Херсон може зустріти перші морози з холодними батареями / фото УНІАН Володимир Гонтар

Херсон ризикує залишитися без тепла, оскільки комунальникам вже близько шести місяців не виплачують зарплату.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.ua.

Читайте такожВ Україні постачальники газу почали піднімати тарифи для населення: ціни варіюються залежно від регіонів

Відео дня

Сьогодні, 5 листопада, на акцію протесту вийшли працівники тепломереж.  

Наразі в акції протесту взяли участь понад 100 працівників «Херсонтеплокомуненерго», яким заборгували зарплату за шість місяців.

Як йдеться в сюжеті, у разі, якщо людям не виплатять гроші, учасники пікету погрожують не запустити котельні, попри те, що опалювальний сезон в місті має розпочатися за чотири дні.

Комунальники просять допомоги у міста і стверджують, що підприємство помирає. Люди також не виключають, що підприємство умисно доводять до банкрутства.

За словами учасників пікету на сьогодні борг становить близько 15 мільйонів гривень. Керівництво підприємства нарікає на зміни в законодавстві та на абонентів, які заборгували за тепло понад 100 мільйонів гривень.

За словами директора підприємства «Херсонтеплокомуненерго» Сергія Харченка, підприємству залишається лише 20% від усіх коштів, які надходять на розрахункові рахунки.

«У березні до усіх наших проблем додалися ще й карантинні заходи, у зв’язку з чим платежі населення суттєво скоротилися», - додав Харченко.

Сьогодні на позачерговій сесії міськради було розглянуто питання заборгованості та опалювального сезону в місті. На погашення заборгованості по зарплаті виділили 2,8 мільйона гривень. Ці гроші покриють лише частину заборгованості.

«Херсонтеплокомуненерго» - це комунальне підприємство, яке опалює половину міста. Другу половину міста опалює державне підприємство Херсонська ТЕЦ.

Головні боржники за газ в Україні

Станом на 8 жовтня 2020 року окрім столиці, боржники також залишилися у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Київській, Луганській, Одеській, Полтавській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях.

Опалювальний сезон під загрозою

30 жовтня 2020 року "Нафтогаз" заявив про загрозу старту опалювального сезону у 24 населених пунктах.