Старт опалювального сезону перебуває під загрозою в 50 населених пунктах України / УНІАН

Старт опалювального сезону знаходиться під загрозою в 50 населених пунктах України через критичні борги.

Читайте такожДо зими готові: Україні вистачить запасів газу на опалювальний сезон

Про це повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Відео дня

"Нафтогаз" закликає засновників 73 підприємств теплоенергетики, серед яких більшість - місцеві органи самоврядування, захистити жителів своїх населених пунктів від проблем зі стартом опалювального сезону і розв'язати питання критичних боргів перед постачальниками. Йдеться про критичну ситуацію з боргами підприємств ТКЕ в 50 населених пунктах. Такі оперативні дані НАК "Нафтогаз України" про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецзобов'язань (ПСО)", - йдеться в повідомленні.

Відновлення поставок газу

У компанії підкреслили, що відновити постачання газу для відповідних підприємств без розв'язання проблеми критичних боргів немає юридичної можливості, це заборонено українським законодавством. Для цього повинні бути виконані необхідні умови.

До таких умов належить підписання договору з "Нафтогазом" відповідно до законодавства, а також виконання однієї з таких умов: дотримання рівня розрахунків не нижче 90% або укладення договору про реструктуризацію заборгованості, або узгодження з "Нафтогазом" і виконавчим органом місцевої ради графіка погашення заборгованості.

Що цьому передувало

  • Станом на початок жовтня борг підприємств теплокомуненерго та теплоелектроцентралі (ТЕЦ) за газ перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" становить 43,5 мільярда гривень.