У Києві відповіли, доки можуть тривати відключення світла

Наразі у столиці електропостачання після удару РФ 23 листопада відновлено повністю, проте через дефіцит у загальноукраїнській енергомережі застосовуються відключення.

Фахівці відновлюють пошкоджену унаслідок ударів РФ 23 листопада енергетичну інфраструктуру, яка живить столицю. За словами мера Києва Віталія Кличка, деяка апаратура замовлена на Заході, її потрібно виготовити, привезти в Україну і встановити. 

Як розповів очільник української столиці в інтерв'ю "РБК-Україна", у місті намагаються відновити все максимально швидко й перейти на чіткі графіки, щоб потім було безперебійне постачання електрики.

"Але маємо бути готові до того, що відключення можуть бути до весни. Це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять нагрівальні прилади – у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему", - пояснив Кличко.

Також він розповів, яка ситуація у місті після обстрілів 23 листопада. За його словами, електропостачання відновлено повністю, проте через дефіцит у загальноукраїнській енергомережі застосовуються відключення. Він назвав пріоритетом для влади Києва нормальні умови у квартирах киян.

Блекаут в Україні

Після масованої атаки Росії 23 листопада у багатьох регіонах відбулися аварійні відключення електроенергії. Київ не став винятком.

У зв'язку з ймовірними планами РФ завдати цього тижня нового ракетного удару по Україні жителів країни закликали підготуватися до ймовірного блекауту.

Як підготуватися до блекауту:

  • Запасіться водою - як питною, так і технічною
  • Зарядіть усі пристрої
  • Купіть радіоприймач на батарейках
  • Запасіться їжею, яка не псується без холодильника
  • Подбайте про аптечку
  • Збережіть тепло в оселі та підготуйте прилади для її обігріву.

Вас також можуть зацікавити новини: