В "Укренерго" заявили, що готуються до можливого блекауту / фото УНІАН

В Україні цілком можливий блекаут, але навіть повне відключення світла на деякий час не потрібно вважати "кінцем світу".

Як заявив в ефірі телемарафону голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, не обовʼязково, що блекаут в Україні відбудеться саме цього сезону. Адже, якщо він і станеться, то відразу почнуться відновлювальні роботи, щоб повернути електропостачання українцям.

За словами Кульчицького, важко спрогнозувати, яка буде тривалість блекауту, якщо він станеться, оскільки все буде залежати від характеру та ступеня пошкодження інфраструктури.

"Це може бути тривалість, порівнянна з останньою масованою атакою, може бути довшою, може бути коротшою", - зазначив глава Укренерго.

Наразі українські енергетики провели навчання і знають, як діяти у випадку блекауту в Україні, щоб якнайшвидше все відновити.

Як зазначив Кудрицький, після останньої масованої атаки енергетичної структури України 15 листопада, вдалося виконати ремонт, щоб стабілізувати ситуацію.

Як бачите, останні пару днів відключення у нас планові. Відповідно ситуація покращилася. Проте, на жаль, без світла наразі залишається більшість абонентів Херсонської області. Це найбільший пріоритет для енергетиків цього тижня", - зазначив він.

Відключення світла в Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, російські війська вже здійснили ряд масштабний ракетних атак по Україні: 10 жовтня, 11 жовтня, 17 жовтня, 31 жовтня, 11 листопада та 15 листопада. Кожною такою атакою росіяни наносять ушкодження нашій енергосистемі.

Через масовану ракетну атаку було уражено близько 15 енергетичних об’єктів в різних областях. Енергетики розпочали екстрені відключення світла майже по всій Україні.

За словами прем'єр-міністра Шмигаля, майже половина енергетичної системи України виведена з ладу через ракетні удари російських окупантів по критичній інфраструктурі нашої держави. Він наголосив, що за умови продовження ворожих обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури планові та аварійні відключення електроенергії в Україні можуть стати частішими та довшими.

Напередодні в ДТЕК заявляли, що в Україні можливий блекаут, але його можна уникнути, якщо вчасно відремонтувати руйнування. Та для повного відновлення системи потрібно більше часу.

За словами президента Зеленського найбільше проблем з енергетикою у Києві та низці областей.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко закликав українців розглянути можливість виїзду з країни на зимовий період, щоб заощадити електроенергію.

Вас також можуть зацікавити новини: