РФ здійснює масований ракетний удар по Україні / t.me/andrii_nebytov

Російська стратегічна авіація випустила багато ракет по Україні. Відразу у кількох областях спрацювала система протиповітряної оборони. Є загроза ракетних ударів.

За даними голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, РФ підняла в небо щонайменше 9 бомбардувальників Ту-95. Авіація поблизу Маріуполя випустила щонайменше 5 ракет. Згодом Кім повідомив, що ракет багато. Летять з півдня та сходу. Працює ППО.

За даними Кіма, під загрозою ракетних ударів опинився південь. Ракети летять на Одесу.

Очільник Дніпропетровської ОДА Микола Лукашук повідомив, що в області ракетна небезпека. Працює ППО.

Пост Лукашука / скриншот

Водночас голова Київської ОДА Олексій Кулеба також попередив про загрозу ракетних ударів по області. 

"Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги. Є загроза ракетного обстрілу області.  Перебувайте в укриттях та безпечних місцях", - повідомив Кулеба.

Пост Кулеби / скриншот

Про звуки вибухів повідомили пабліки Полтавщини. Втім, голова ОВА Дмитро Лунін заявив, що це спрацювала ППО у Кременчуцькому районі.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак зауважив, що Росія запустила ракети відразу після того, як Європарламент визнав її державою-спонсором тероризму.

"Терористи одразу підтверджують, що вони терористи - запускають ракети. Наївні невдахи", - заявив він.

Пост Ермака / скриншот

Оновлено о 14:11: Звуки вибухів чутно у Києві. Місцеві пабліки повідомляють про "приліт" по столиці. У небі над Києвом здійснявся густий стовп чорного диму.

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив "приліт". Ракета влучила в інфраструктурний об'єкт.

"Влучання в один з інфраструктурних об‘єктів столиці. Залишайтеся в укриттях! Повітряна тривога триває", - заявив Кличко.

За кілька хвилин Кличко заявив про масовану атаку на столицю. Під ударами різні райони міста.

"Іще кілька вибухів у різних районах столиці. Рятувальні служби та медики слідують на місця", - заявив Кличко.

Оновлено о 14:23: Два звуки, схожих на вибухи чутно в районі Кременчука. Місцеві пабліки повідомляють про приліт. Мер міста Віталій Малецький закликав перебувати в укриттях.

Оновлено о 14:29: Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов заявив, що область під обстрілом ворога. Росія б'є по об’єктах критичної інфраструктури. Залишайтесь в укриттях!

Голова Київської ОВА Кулеба заявив, що в області зафіксовано влучання по житловому сектору та інфраструктурних критичних об‘єктах. Є загроза повторних обстрілів. 

Оновлено о 14:37: місцеві пабліки повідомляють про серію вибухів у Львові. Мер міста Андрій Садовий на тлі цих повідомлень закликав залишатися в укриттях, а потім заявив, що місто залишилося без світла.

"Все місто - без світла. Чекаємо додаткову інформацію від енергетиків. Можуть бути перебої з водопостачанням. Залишайтесь в укриттях", - написав Садовий.

Оновлено о 14:48: Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов показав наслідки ракетних ударів по області. На кадрах видно масштаби руйнувать житлового багатоквартирного будинку. Очевидно, є жертви. 

Росія запустила багато ракет по Україні: під ударами Київ та кілька областей
Росія запустила багато ракет по Україні: під ударами Київ та кілька областей
Наслідки ударів по Київщині / t.me/andrii_nebytov

Через ракетні удари у більшості областей України розпочалися екстрені відключення електроенергії. Зокрема, перебої з енергопостачанням зафіксовано у Києві, Львівській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій та інших областях.

Крім того, Молдова також стала жертвою ракетних атак Росії по Україні. Віце-прем'єр Молдови Андрій Спіну визнав, що Кишинів та ще кілька регіонів країни залишилися без світла після масованих ракетних ударів росії по Україні.

Пост Спіну / скриншот

Оновлено о 15:09: В Укренерго попередили, що відключення електроенергії можуть тривати впродовж доби.

"Ремонтні бригади разом з підрозділами ДСНС почнуть ліквідацію пошкоджень одразу по закінченню повітряної тривоги. Але через мороз та льодяний дощ в деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об'єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть тривати довше", - йдеться у повідомленні.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький підтвердив два ракетних удари по електропідстанції у Львівській області. "Яворівський, Львівський та Червоноградський райони без електроенергії. Через ракетний удар по енергетичному об’єкті в області застосовують екстрені відключення електроенергії. Графіки планових відключень не діють", - попередив він.

Оновлено о 15:16: У КМВА повідомили, що одна з російських ракет влучила у двоповерховий житловий будинок. Три людини загинули, ще шестеро - поранено. 

Водночас нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що на Южноукраїнській АЕС сталося аварійне відключення енергоблоків.

Оновлено о 15:31: Через ракетні удари РФ знеструмлено низку вокзалів "Укрзалізниці". Як зазначають у компанії, усі ці вокзали переходять на резервне живлення. Першими відновлені Київ, Харків і Вінниця. 

Оновлено о 15:40: Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що ворог здійснив атаку на об'єкти інфраструктури області. Влектромережі вимкнені та на даний час відсутня напруга в більшості громадах області. Крім того, частина міста Хмельницького без води. 

"Енергоблоки Хмельницької АЕС відключені від енергосистеми. Причина повного знеструмлення - масові терористичні ракетні удари по об’єктах енергетики всієї країни", - зазначив Гамалій.

Оновлено о 15:51: Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував атаку РФ на інфраструктуру України. За його словами, з терористом можливі переговори тільки через приціл.

"Диктуємо по складах. Ні ваші ракети. Ні ваші "шахіди". Ні ваші обстріли пологових будинків ані на міліметр, ані на крок не наблизять ваше бажання про перемовини. Лише єдине бажання – нищити рашистську потвору. З країною-терористом – перемовини тільки через приціл Сил оборони України", - написав Данілов.

Пост Данілова / скриншот

Ракетний терор РФ

15 листопада Росія випустила по території України 100 ракет.  Це був наймасовіший обстріл енергосистеми України з початку війни. 

Через масовану атаку РФ у ряді областей України ввели аварійні відключення світла.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовану ракетну атаку Росії по Україні та підтвердив, що більшість ворожих ракет були випущені саме по енергетичній інфраструктурі України.

Вас також можуть зацікавити новини: