Експорт електроенергії не запланований / фото REUTERS

Сьогодні Україна планує імпортувати рекордний з початку року обсяг електроенергії – 18 649 МВт-год. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"Протягом доби (заплановано імпорт, – ред.) з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 18 649 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 537 МВт. Експорт не заплановано", – йдеться у заяві підприємства.

Повідомляться, що на ранок вівторка через погодні умови на Одещині залишались знеструмленими 69 населених пунктів. 

Відео дня

Бойові дії призвели до нових знеструмлень в Дніпропетровській та Донецькій областях. Окрім того, технологічні пошкодження викликали знеструмлення в Сумській та Кіровоградській області. 

Масштабна атака на українську енергосистему

Нагадаємо, 22 березня стався найбільш масований обстріл енергетичної системи України з початку повномасштабної війни. Під час атаки росіяни використали 63 безпілотні апарати Shahed-131/136, та 88 ракет. В результаті ударів щонайменше 5 людей загинули.

Серед інфраструктурних об'єктів було виведено з ладу станцію ГЕС-2 на Дніпровській ГЕС. Росіяни зруйнували машинний зал ГЕС-2, також сталося забруднення ґрунту та витік нафтопродуктів. 

Втім, за словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, енергосистема країни залишилась цілісною. 

Зараз спеціалісти активно працюють над ліквідацією наслідків російської атаки: на постраждалих об'єктах розбирають завали, також проводяться аварійно-відновлювальні заходи. 

За словами генерального директора ПрАТ "Укргідроенерго" Ігоря Сироти, розібрати всі завали на ДніпроГЕС вдасться протягом тижня. Після цього можна буде більш детально оцінити наслідки атаки росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: