"Укртранснафта" має права та обов'язки щодо здійснення господарської діяльності з транспортування / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Оператор нафтотранспортної системи України держкомпанія "Укртранснафта" підписала з Агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) договір на управління українською частиною нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" терміном на 5 років.

Про це повідомила прес-служба "Укртранснафти".

Читайте також"У нашого головного є пропозиція": ЗМІ розповіли, як "труба Медведчука" стала його власністю (відео)

Відео дня

Згідно з умовами договору "Укртранснафта" має права та обов'язки щодо здійснення господарської діяльності з транспортування, зберігання, перевалки на автомобільний та залізничний транспорт нафтопродуктів. Також компанія зобов'язується протягом 5 років забезпечувати не менше 1,1 млн грн щомісячного доходу державі від управління нафтопродуктопроводом.

Зазначається, що "Укртранснафта" планує найближчим часом отримати всі передбачені законодавством України дозволи, погодження, свідоцтва, ліцензії та інші документи, необхідні для початку експлуатації та належного управління нафтопродуктопроводом.

У компанії нагадали, що "Укртранснафта" прийняла на тимчасове зберігання об'єкти частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" в лютому 2021 року. Компанія за свій рахунок забезпечує охорону та утримання в належному стані об'єктів нафтопродуктопроводу, розташованих на території України.

Для управління нафтопродуктопроводом "Укртранснафта" створила у своїй організаційній структурі окремий департамент. До його складу увійшли працівники "Укртранснафти" та "ПрикарпатЗахідтранс" - провідні фахівці з транспортування нафтопродуктів магістральними трубопроводами. Новий департамент підзвітний генеральному директору "Укртранснафти" Миколі Гавриленку.

Нафтопродуктопровід "Самара - Західний напрямок"

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" і передав його в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

19 лютого Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення про невідкладні заходи для повернення українському народу державного майна, а саме частини нафтопродуктопроводів загальною протяжністю 1433 км, що проходять територією України.

Правоохоронним органам поставлено завдання з'ясувати обставини, за яких державна власність опинилася в приватних руках.

20 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про невідкладні заходи щодо націоналізації частини нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", яким до цього керувала компанія "ПрикарпатЗахідтранс", яку пов'язують з Віктором Медведчуком.