Після березневої індексації пенсії в Україні зростуть в середньому на 255 гривень / фото УНІАН

Середній розмір підвищення пенсій, яке відбудеться з 1 березня 2019 року, становить 255 гривень, при цьому точна сума підвищення буде враховувати коефіцієнт страхового стажу та заробітку пенсіонера.

Читайте такожВ Україні за місяць до виборів підвищать пенсії на 760 гривень

Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева на нараді в Пенсійному фонді.

Відео дня

"На 1 березня 2019 року пенсії будуть автоматично перераховані для 10 мільйонів 200 тисяч пенсіонерів. Середній розмір підвищення складе 255 гривень", - сказав він.

При цьому, за його словами, ці кошти розподіляться відповідно до формули, яка враховує коефіцієнт страхового стажу та коефіцієнт заробітку пенсіонера.

"Реальне підвищення отримають 8 мільйонів пенсіонерів, у разі, якщо розмір підвищення буде меншим за 100 гривень, то буде застосовуватися доплата до зазначеного розміру", - повідомив Рева.

Він зазначив, що в Україні майже 1 мільйон 900 тисяч громадян, у яких повний страховий стаж, але зарплата була нижчою за необхідну, і для такої категорії пенсіонерів у 2019 році передбачається здійснити доплату до пенсії в розмірі 2 410 гривень.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Петро Порошенко заявив про те, що з березня 2019 року після автоматичної індексації зростуть пенсії у понад 8 мільйонів пенсіонерів.

Президент зазначив, що пенсіонери, які отримують мінімальну та менше мінімальної пенсії, отримають компенсацію за невиплачену індексацію в розмірі понад 2400 гривень.