Ілюстрація REUTERS

Щонайменше 8 т золота було вилучено минулого тижня зі сховищ Центробанку Венесуели.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три урядові джерела і депутата Національної асамблеї (парламенту республіки) Анхеля Альварадо.

За даними співрозмовників агентства, золото вивозилося на урядовому спецтранспорті, а голова Центробанку Калікст Ортега під час проведення операції перебував за кордоном. Де в даний час знаходиться золото, невідомо.

Опозиційний депутат Альварадо заявив у розмові з агентством, що золото планують незаконно продати за кордон. У Центробанку не стали коментувати цю інформацію.

В кінці січня опозиція Венесуели запідозрила владу країни в спробі вивезти близько 20 т золота до Росії. У Кремлі на це заявляли, що у Москви немає інформації про подібні плани Каракаса. Пізніше Reuters з посиланням на свої джерела повідомляв, що влада Боліваріанської Республіки має намір продати в ОАЕ 15 т золота, з них 3 т було продано 26 січня. 2 лютого компанія Noor Capital з ОАЕ повідомила, що купила у Центробанку Венесуели 3 т золота, передає РБК.

Агентство Bloomberg повідомляло, що в планах влади Венесуели також була спроба продати ще 20 т золота, проте операція була відкладена через пильну увагу громадськості.

6 лютого опозиційний депутат національних зборів Венесуели (парламент, що складається переважно з супротивників Мадуро) Карлос Папароні заявляв, що минулого року уряд Ніколаса Мадуро продав 73 т золота Об'єднаним Арабським Еміратам та Туреччині.