Ілюстрація REUTERS

Член національних зборів Венесуели – парламенту південноамериканської країни – Карлос Папароні в середу заявив про те, що Центральний банк за минулий рік продав 73 тонни золото з резервів країни.

Читайте такожКомпанія з ОАЕ розповіла про купівлю золота у Венесуели в січні

Про це повідомляє ZN.ua.

Відео дня

"Він розповів, що золото продали Об'єднаним Арабським Еміратам та Туреччині", - йдеться в повідомленні.

Депутат додав, що найближчим часом Постійний комітет з фінансів та економічного розвитку Національної асамблеї публічно розкриє компанії, які купують золото всіх венесуельців через Центробанк країни.

"Ми нагадуємо вам - це означає, що вони проводять операції з незаконним урядом, який грабує країну, залишає більше страждань і голоду", - сказав Папароні. "Ми будемо продовжувати чинити тиск, щоб захистити активи венесуельців".

Вартість цього золота оцінюється приблизно у 2,5 мільярда доларів.

Раніше стало відомо, що Венесуела має намір продати 15 тонн золота з золотого запасу країни. Однак США попередили можливих покупців про суворі санкції у разі здійснення незаконної угоди.

Блокування 20-тонної партії відбулася всього за тиждень після того, як Банк Англії відхилив прохання чиновників Мадуро вивезти золото, яке там зберігається, на 1,2 мільярда доларів. Хоча пункт призначення золота і характер транзакцій точно не відомі, для країни незвично перевозити такі величезні суми. А офіційні особи США, які ведуть боротьбу за те, щоб Мадуро поступився владою перехідному уряду, стверджують, що спроби здійснення угод є частиною прагнення його авторитарного режиму розграбувати країну в останні дні при владі.