Ілюстрація REUTERS

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запустило проект «eō Бізнес-інкубатори», метою якого є розвиток технологічних стартапів в IT-сфері, науці, техніці, сільському господарстві, медицині та фармацевтичному секторі.

Читайте такожПідтримка мікробізнесу по-українськи: батіг і репресії замість пряника

Як заявили організатори під час презентації бізнес-інкубатора в Києві, спочатку планується, що відібрані стартапи також візьмуть участь в експертних сесіях з підприємцями та інвесторами зі всього світу і пройдуть чотиримісячний курс навчання з питань створення та ведення успішного бізнесу.

Відео дня

Як зазначив один із співзасновників проекту Чарльз Вайтхед, ідея полягає в тому, щоб з'єднати українських і зарубіжних менторів разом, щоб вони сфокусувалися на індивідуальних особливостях того чи іншого стартапу.

За його словами, особливістю даного проекту є те, що бізнес-інкубатори будуть працювати в американському стилі, що повинно позитивно позначитися на подальших результатах.

«Буде відбуватися не просто навчання, як вести бізнес, а як бути конкурентоспроможними на світовому ринку», - сказав він.

Планується, що другий інкубатор незабаром буде відкрито у Харкові, а всеукраїнська презентація «eō Бізнес-інкубаторів» також пройде в Дніпропетровську, Львові та Одесі.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко нещодавно дав прогноз зростання частки IT-сектора у ВВП України за 2 роки з 4% до 6,8% і збільшення числа IT-фахівців до 200 тисяч осіб.