Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко прогнозує зростання частки IT-сектора у ВВП України за два роки з 4% до 6,8% і збільшення числа IT-фахівців до 200 тисяч осіб.

Читайте такожУкраїнці винайшли тестер, який виявляє спори грибів на продуктах харчування (відео)

Про це Порошенко повідомив 26 лютого на зустрічі з представниками IT-індустрії в Києві.

Відео дня

Президент переконаний, що IT-галузь є пріоритетною, що забезпечує конкурентні переваги України у світі.

"У 2016 році в Україні було 100 тисяч фахівців в IT-секторі, які забезпечували створення потужного середнього класу, що стоїть за демократією, свободою, забезпечує економічне зростання. На початку 2019 року вже є 161 тисяча фахівців. Через два роки, якщо ефективну взаємодію і співпрацю між державою і фахівцями IT-сектора збережеться, буде 200 тис. Вже зараз створюється 4% ВВП. Через два роки є всі підстави вважати, що це буде 6,8% ВВП", - заявив глава держави.

Також Порошенко висловив побажання, щоб IT-сектор працював не лише на аутсорсинг, але і на створення креативного бізнесу всередині України. "Це побажання, я впевнений в тому, що це можна зробити", - додав він.

Президент також повідомив, що держава продовжить впровадження широкосмугового швидкісного інтернету по всій країні та готує впровадження зв'язку п'ятого покоління слідом за 3G та 4G, які вже працюють.

Як повідомляв УНІАН, за словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, однією з основних завдань влади в ІТ-секторі є створення стійких правил розвитку цієї галузі.