Прем'єр-міністр Володимир Гройсман / REUTERS

Прем'єр міністр України Володимир Гройсман закликав правоохоронні органи жорстко припиняти спроби рейдерства в країні.

Читайте такожНа Чернігівщині законним власникам вдалося відбити агрофірму у рейдерів

Про це він заявив у п'ятницю під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Відео дня

"Всі ті випадки, де є такі напади титушек, зброю і таке інше, їх кладуть обличчям на підлогу, заарештовують, і поліція тут діє досить жорстко. Я хочу подякувати національній поліції і закликати - жорстко, обличчям у підлогу. Жорстоко, мордою в підлогу. Ніхто не має права порушувати право на приватну власність", - сказав він.

Крім того, прем'єр звернувся до народних депутатів, щоб вони направляли свої ініціативи до створеної урядом комісії з антирейдерства, щоб підвищити відповідальність за даний вид злочинів.

Як повідомляв УНІАН, 7 грудня 2017 року в Україні набув чинності закон про обов'язкову відеофіксацію під час проведення обшуків (№ 2213-VIII), який називають "Маски-шоу стоп". Закон вводить обов'язкову відеофіксацію під час обшуків, так і при розгляді клопотань слідчим суддею. Згідно із законом, відеозапис повинна бути невід'ємним додатком до протоколу обшуку.

14 лютого 2018 року Міністерство юстиції запропонувало Кабінету міністрів створити Комісію з реагування на скарги про порушення під час проведення обшуків на підприємствах, оскільки відомство раніше надходить безліч скарг про порушення, незважаючи на прийняття закону "Маски-шоу стоп". 28 лютого уряд створив таку комісію під керівництвом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

У вересні минулого року Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами при здійсненні досудового розслідування" (№ 8490).