Ілюстрація REUTERS

Міжнародна компанія Mastercard з 15 квітня підвищила ліміт безконтактної оплати по картах без ПІН-коду до 500 гривень з діючих раніше 100 гривень.

Читайте такожКількість платежів через смартфони в Україні зросла в півтора рази

Про це повідомив у своєму особистому каналі в Telegram один з партнерів першого в Україні банку без відділень Monobank, колишній ІТ-директор "Приватбанку" Дмитро Дубілет.

Відео дня

"Набули чинності нові правила Мастеркард. Тепер для безконтактної оплати карткою не потрібно вводити пін-код для сум до 500 гривень, а не 100 гривень, як це було раніше. Запрацює по країні це не одразу - POS-термінали будуть поступово оновлюватися", - написав Дубілет.

Крім того, він анонсував запуск нової опції для клієнтів Monobank з Android.

"Якщо ви піднесете карту до вимкненого телефона, то він автоматично вмикається та одразу відкриває екран створення переказу з уже введеним номером картки, яку ви піднесли (тобто не одразу, а після введення пін-коду входу). Ця функція не працює на Android, на жаль", - додав Дубілет.

Як повідомляв УНІАН, станом на кінець лютого, за даними Національного банку, частка безготівкових операцій в Україні перевищила 44% від загального обсягу операцій з платіжними картками, при цьому понад 78% платіжних терміналів оснащені безконтактною технологією.

Довідка УНІАН. Міжнародна компанія Mastercard спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях, керуючи платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектору у понад 210 країнах і територіях.